Blogginlägg från 2015-09-02

Mina tips inför första Live at Heart-kvällen

Postad: 2015-09-02 11:11
Kategori: Live at HeartFoto: Carina ÖsterlingThe Bloakes psykedeliska 60-talsrötter på East West Sushi ikväll.

DET FINNS TVÅ SÄTT ATT ANFALLA det enorma utbudet på Live at Heart-festivalen. 1. Att analysera och utvärdera i detalj genom noggrann research av artistutbudet. 2. Att gå på ren instinkt och optimistiskt vandra runt lite planlöst och hela tiden bli överraskad. Jag önskar att jag hade nerver att tillhöra den andra kategorin men mitt hjärta och hjärna kräver en viss trygghet i valet av konserter och artister. Och följaktligen noga planering. Sedan kan spontana och plötsliga infall eller heta tips givetvis skaka om det förutbestämda. Eller som det brukar stå i slut i annonser eller program: Med reservation för ändringar i programmet.
   Min första Live at Heart-kväll i år kommer enligt nämnda plan att bli en blandning av så kallade säkra kort och några för mig nya namn där ryktet har höjt förväntningarna. Av tradition är festivalens onsdagskväll en lugn mjukstart på en förhoppningsvis intensiv fortsättning.
   Kvällens konsertlokaler är förhållandevis få, Clarion Hotel, East West Sushi, Level och Nivå, och personligen väljer jag bort punk, hårdrock, electronic och dessvärre finns det nog inte heller tid att uppleva folk- och singer/songwriter-genren ikväll fast det låter inbjudande om musiken från namn som Eva Stenström Limited, Joe Fiddle (båda Level) och Dimpker Brothers (Clarion Hotel). Sedan är ju den danske gitarristen Aske Jacoby (Clarion Hotel) ett intressant namn. På 80-talet spelade han med Sanne Salomonsen och var också medlem i den legendariska gruppen Varmare Än Körv.
   Efter Live at Heart-galan på Ritz blir det för min del Örebrobandet The Bloakes på East West Sushi. Hörde bandets psykedeliska 60-talsrötter utomhus på förra årets festival och mixen av ungdomlig energi och gammal rock lät bra. Live at Hearts koncept lockar till byte av lokal varje timme men jag blir nog kvar på East West på ytterligare två konserter, The Mighty Stef och Banditos, innan jag avslutar konsertkvällen på Clarion Hotel med The Bagari-Hayes Project.
   Irländska The Mighty Stef, som uppträder under festivalens samtliga kvällar, har under många Örebrobesök byggt upp sitt rykte som en energisk poprockgrupp. Medan amerikanska Banditos från Nashville tillhör kategorin nya stjärnskott speciellt på livescenen med sin mix av många olika intensivt laddade musikstilar som samlas under kategorin americana.
   Att beskriva ett bands musikstil med ett enda ord kan vara förrädiskt. 2012 beskrevs The Mighty Stef som "folk" och i Bagari-Hayes fall känns "country" som en ganska smal och begränsande genre för deras gränsöverskridande och mäkta underhållande musik. När jag för snart två år sedan recenserade bandets debutalbum "Chakoufi" nämnde jag inte country en enda gång. Däremot tyckte jag bandets sound befann sig mellan pop och rock mest hela tiden. Ska bli kul att strax efter midnatt få uppleva bandets eventuella countryinfluenser...
   Så sammanfattas min plan för kvällen med tillägget: Med reservation för ändringar i programmet.

/ Håkan
10 år (90)
Beatles (60)
Blogg (412)
Feber (5)
Filmklipp (129)
Grupper (16)
Jul (55)
Konserter (227)
Krönikor (136)
Larm (20)
Listor (47)
Maxi12" (35)
Minns (113)
Pubrock (13)
Stiff (49)
www (1)

<< September 2015 >>
Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Perre 7/06: Klockren analys av plattan som i mitt tycke är hans starkaste ögonblick Konsert...

Jan Lennell 3/06: Tack för en intressant redogörelse för ett fantastiskt album. Hörde det första g...

Björn Pettersson 31/05: Minnet är gott men kort, Tom Petty var förband vid konserten 1977😔...

Björn Pettersson 31/05: Jag var också på konserten 1976 och minns också det då lite okända förbandet Tom...

Björn 3+7=11 23/05: Bra jobbat redaktören, så var det där med en egen "Bloggkategori" för Magnus Lin...

Arkel 7/05: Re: Minnen spelar spratt - eller????. För 10 000 år sen var jag på Malmen och h...

Zoli 6/05: Hej, Little Richards skivbolag hette inte Speciality utan Specialty. Alltså, a...

Uffe Ericson 5/04: The Searchers gjorde sin absolut sista live spelning den 31 mars i år och har n...

jeff christer 1/04: Har läst dina fina artikel om dom två sire skivorna , mycket bra . har båda p...

Björn Stein 18/03: Relaterat: Ian Dury hyllar sin hjälte under 3.33 på den fantastiska Sweet Gene V...

Jag är född 1952. Skrev min första recension i januari 1970. Har medverkat regelbundet i Nerikes Allehanda i över 45 år med recensioner, krönikor, artiklar och intervjuer. I nästan samtliga fall har det handlat om musik och ur mitt långa liv som skribent har jag hämtat många anekdoter som kommer förekomma här. Med popmusikens historia som grund berättar jag också om egna erfarenheter under den långa resan. Från 50-talet till idag. Plus utförliga recensioner av både konserter, skivor, dvd och böcker. Vill du/ni få er senaste skiva recenserad? Mejla mig, så får ni adress. Håkans Pop hade premiär 22 augusti 2007 och har sedan fyllts på med både nyskrivna artiklar och arkivmaterial från 1971 och framåt. E-posta mig.