Blogginlägg från 2009-02-27

Håkan Hellström setlist

Postad: 2009-02-27 22:46
Kategori: Setlists

KONSERT
Håkan Hellström
Conventum, Örebro 27 februari 2009
Konsertlängd: 20.04-21.44 (100 minuter)
Min plats: 20 meter snett till höger från scenen.


Håkan Hellström är ändå Håkan Hellström. Jag kan inte jämföra honom med någon annan. Han ger konsertupplevelsen en helt annan innebörd. Så naturligt personlig att man varje gång tycker att man är med om någonting väldigt unikt.

Lars-Erik "Labbe" Grimelund (trummor)
Finn Björnulfsson (slagverk)
Oscar Wallblom (bas och sång)
Simon Ljungman (gitarr och sång)
Daniel Gilbert (gitarr och sång)
Stefan Sporsén (trumpet, klaviatur och sång)
Håkan Hellström (gitarr och sång)

Jag har varit i alla städer
Ramlar
Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din
Brännö serenad
Gårdakvarnar och skit
Tro och tvivel
Uppsnärjd i det blå
Klubbland
En vän med en bil
Hurricane Gilbert
Känn ingen sorg för mig Göteborg
En midsommarnatts dröm
Kärlek är ett brev skickat tusen gånger

Extralåtar
För sent för Edelweiss
För en lång, lång tid
Kom igen Lena
Nu kan du få mig så lätt

/ Håkan

Ringo Starr

Postad: 2009-02-27 07:56
Kategori: Mina favoriter


RINGO STARR var ju egentligen ingen riktig stjärna (förlåt ordvitsen!) eller favorit men som en ¼-medlem av The Beatles och en trumslagare av extraordinära kvalitéer blev han givetvis automatiskt en i raden av skivsamlande objekt hos mig. Men från början, 1963, förstod jag nog inte vikten av duktigt trumspel och han framstod nog då mer som lustigkurre än seriös musiker.
   Jag tror hans tidiga framtoning på gruppens konserter, skivor och presskonferenser låg åt det genomgående komiska hållet. Han fick sjunga en låt på varje Beatles-album och det bjöds inte på några musikaliska höjdpunkter direkt. Både ”Boys” och ”I wanna be your man” var väl direkt mediokra insatser. Och jämförelsen med Rolling Stones på den senare låten, på den gruppens andra singel, blev ungefär 10-0 i Mick Jaggers favör.
   På Beatles fjärde och femte album började Ringo anpassa sina begränsade sångresurser till materialet och Carl Perkins ”Honey don’t” och Buck Owens ”Act naturally” hade båda countryfierade arrangemang. Det skulle så småningom bli Ringos område.
   På ”Rubber soul” (1965) fick han dessutom låtskrivarcredit, tillsammans med Lennon-McCartney, på ”What goes on” som han naturligtvis sjöng också. Och det stora genombrottet som sångare blev på ”Yellow submarine” 1966. En låt som inte bara fanns med på ”Revolver”-skivan utan också gavs ut på singel.
   1967, på ”Sgt Pepper”-skivan, fortsatte Ringos framträdande sångroll med ”With a little help from my friends”. Ringos bästa sånginsats så långt i karriären.
   För att sedan blomma ut ännu mer på det vita dubbelalbumet året därpå med den helt egenskrivna ”Don’t pass me by”. Även på ”Abbey Road” fick Ringo med en egen låt, ”Octopus’s garden”.
   Innan Beatles gav ut sitt sista album, ”Let it be”, i maj 1970, solodebuterade Ringo Starr i mars 1970 med ”Sentimental journey”. En samling evergreens som musikaliskt inte gav så mycket. Innan det året var slut gav Ringo ut ännu ett soloalbum, ”Beaucoups of blues”, och nu hade han fått göra sitt country & western-album han så länge drömt om. En genuint kärleksfull affär inspelad i amerikanska Nashville med countrymusiker i kompet och steelgitarristen Pete Drake som producent. Och massor med specialskrivet material som han hade fått från sina amerikansks vänner.
   Men det var 1971 som Ringo Starrs popkarriär skulle ta fart på allvar. Först med några fantastiska singlar, ”It don’t come easy” och ”Back off boogaloo”, och 1973 skulle han nå toppen av sin solokarriär. Varken förr eller senare skulle han musikaliskt och kreativt toppa singeln ”Photograph” och det efterföljande ”Ringo”-albumet. En skiva där alla Beatles-medlemmarna fanns med, både John Lennon och Paul McCartney hade specialskrivit låtar, och George Harrison hade både producerat och skrivit material till skivan.
   Fortsättningen på Ringos karriär gick obevekligt neråt. ”Goodnight Vienna” var ett försök att återupprepa ”Ringo”-succén med samma recept, John Lennons skrev titellåten, men på nästan alla punkter var det ett sämre album. Ett plus dock för Elton Johns specialskrivna ”Snookeroo” som också gavs ut på en hyfsat framgångsrik singel.
   Redan 1975 försökte skivbolaget Apple, som Ringo var på väg att lämna, ge ut en greatest hits-samling på bara två album, ”Blast from your past”, medan Ringo resten av 70-talet koncentrerade sig på att göra och ge ut alltmer mediokra album. ”Ringo’s rotogravure” (1976), ”Ringo the 4th” (1977), ”Bad boy” (1978) och ”Stop and smell the roses” (1981) var visserligen överlägsna skivorna jag räknar upp i slutet på den här artikeln men ändå inte mycket att hänga i julgranen. Medan Ringo Starrs eskalerande alkoholism i övrigt tog bort alla kreativa möjligheter.
   Då var det roligare att jaga skivorna där Ringo medverkade som musiker. Med artister som Doris Troy, Stephen Stills, Howlin Wolf, BB King, Peter Frampton, Bobby Keys, Harry Nilsson, Lon & Derrek Van Eaton, Jimmy Webb, Keith Moon, Carly Simon, Manhattan Transfer, Kinky Friedman, Alpha Band, Lonnie Donegan, The Band, Ian McLagan och Bob Dylan.
   Även ”Old wave” (1983), producerad av Joe Walsh, var en ganska oinspirerad historia och Ringo tog lång paus för att läka alla musikaliska och medicinskt sjuka sår. Innan All-Starr Bandet föddes 1989. Därefter har Ringos studioskivor med originalmaterial haft en och annan poäng och det har åtminstone inte varit smärtsamt att lyssna på hans skivor.
   Ändå är ”Time takes time” (1992), ”Vertical man” (1998), ”Ringorama” (2003), ”Choose love” (2005) och ”Liverpool 8” (2007) inga milstolpar i pophistorien.


Ringo Starr and his All-Starr Band

I snart 20 år har Ringo Starr varit ett kringvandrande museum. OK, han har sporadiskt givit ut några nyproducerade studioskivor med nyskrivet material men hans All-Starr Band (ett i sammanhanget väldigt fyndigt och logiskt gruppnamn) är ju repriser på repriser i en enda lång rad. Där namnen på medlemmarna för varje turné har förändrats men standarden och digniteten hos medverkande musiker har ständigt devalverats. I takt med att repertoaren har blivit så ospännande och förutsägbar att den på det sättet väcker uppmärksamhet.
   Jag har här nedan räknat upp alla skivorna som är utgivna i All-Starr Bands namn. Inte för att de bjuder på några överraskningar eller är musikaliskt spännande. Utan för att jag genom åren lyckats förtränga den här Ringo Starr-karriären och hela tiden glömmer bort ordningen på uppsättningarna, skivorna och de upprepande låtarna. Jag äger alla skivorna, men till vad nytta?
   Vi ser här baksidan på vad en skivsamlare av Beatles-relaterade skivor måste stå ut med. Dessutom finns det ytterligare några skivor som tillhör den tveksamma genren i Ringo Starrs diskografi. "VH1 Storytellers" (Island Def Jam), som släpptes 20 oktober 1998, och "Live at Soundstage" (Koch), som släpptes 10 april 2007. Med enbart Starr-låtar inspelade live.
   Vi ska inte heller glömma (eller kanske ska vi det...?) ett antal samlingsskivor, "The anthology... so far" (2001) och "Ringo Starr & Friends" (2006).
    Av naturliga skäl (de flesta av nedanstående skivor är bara släppta i USA) är det genomgående amerikanska skivbolag/nummer.

Ringo Starr and his All-Starr Band
(Rykodisc RCD-10190)

Turnerade 23 juli-3 september 1989)
Release: 12 oktober 1990


• Ringo Starr - drums, vocals
• Joe Walsh - guitar, vocals
• Nils Lofgren - guitar, accordion, vocals
• Dr. John - keyboards, vocals
• Billy Preston - keyboards, vocals
• Rick Danko - bass, vocals
• Levon Helm - drums, vocals
• Jim Keltner - drums
• Clarence Clemons - saxophone, vocals
• Garth Hudson - accordion

1. "It Don't Come Easy" (Richard Starkey)
2. "The No-No Song" (Hoyt Axton/David Jackson)
3. "Iko Iko" (Rosa Lee Hawkins/Barbara Ann Hawkins/Joan Marie Johnson/James Crawford)
4. "The Weight" (Robbie Robertson)
5. "Shine Silently" - (Nils Lofgren/Dick Wagner)
6. "Honey Don't" (Carl Perkins)
7. "You're Sixteen" (Bob Sherman/Dick Sherman)
8. "Quarter To Three" (Frank Guida/Eugene Barge/Joseph Royster/Gary Anderson)
9. "Raining In My Heart" (Buddy Holly)
10. "Will It Go Round In Circles" (Billy Preston)
11. "Life In The Fast Lane" (Joe Walsh/Glenn Frey/Don Henley)
12. "Photograph" (Richard Starkey/George Harrison)
Bonus CD (RCD5-1019)
1. "It Don't Come Easy" (Richard Starkey)
2. "The Weight" (Robbie Robertson)
3. "Rocky Mountain Way" (Rocke Grace/Kenny Passarelli/Joe Vitale/Joe Walsh)
4. "Act Naturally" (Russell/Morrison)

Ringo Starr and his All-Starr Band Volume 2
Live From Montreux
(Rykodisc 20264)

Turnerade 2 juni-6 september 1992
Release: September 1993

• Ringo Starr - drums, vocals
• Joe Walsh - guitar, vocals
• Nils Lofgren - guitar, vocals
• Todd Rundgren - guitar, vocals
• Dave Edmunds - guitar, vocals
• Burton Cummings - keyboards, vocals
• Timothy B. Schmit - bass, vocals
• Zak Starkey - drums
• Timmy Cappello - saxophone

1. "The Really "Serious" Introduction"
2. "I'm The Greatest" (John Lennon)
3. "Don't Go Where The Road Don't Go" (Richard Starkey/Johnny Warman/Gary Grainger)
4. "Yellow Submarine" (John Lennon/Paul McCartney)
5. "Desperado" (Don Henley/Glenn Frey)
6. "I Can't Tell You Why" (Don Henley/Glenn Frey/Timothy B. Schmit)
7. "Girls Talk" (Elvis Costello)
8. "Weight Of The World" (Brian O'Doherty/Fred Velez)
9. "Bang The Drum All Day" (Todd Rundgren)
10. "Walking Nerve" (Nils Lofgren) –
11. "Black Maria" (Todd Rundgren)
12. "In The City" (Joe Walsh/Barry DeVorzon)
13. "American Woman" (Burton Cummings/Randy Bachman/Gary Peterson/Michael Cale)
14. "Boys" (Luther Dixon/Wes Farrell) – 3:50
15. "With A Little Help From My Friends" (John Lennon/Paul McCartney)

Ringo Starr and his Third All-Starr Band
Volume 1
(Blockbuster 00010-52451)

Turnerade 2 juni-28 augusti 1995)
Release: 12 augusti 1997

• Ringo Starr - drums, vocals
• Randy Bachman - guitar, vocals
• Mark Farner - guitar, vocals
• Billy Preston - keyboards, vocals
• Felix Cavaliere - keyboards, vocals
• John Entwistle - bass, vocals
• Zak Starkey - drums
• Mark Rivera - saxophone

1. "Don't Go Where The Road Don't Go" (Starkey-Warman-Grainger)
2. "I Wanna Be Your Man" (Lennon-McCartney)
3. "It Don't Come Easy" (Starkey)
4. "Loco Motion" (Goffin-King)
5. "Nothin' From Nothin'" (Fisher-Preston-Puckett)
6. "No Sugar Tonight" (Bachman)
7. "People Got To Be Free" (Cavaliere-Brigati)
8. "Boris the Spider" (Entwistle)
9. "Boys" (Dixon-Farrell)
10. "You Ain't Seen Nothin' Yet" (Bachman)
11. "You're Sixteen" Sherman-Sherman
12. "Yellow Submarine" (Lennon-McCartney)

Ringo & His 4th All Starr Band
1997/1998 (28 april 1997– 7 juni 1998)
I bandet: Gary Brooker, keyboards och sång, Jack Bruce, bas och sång, Peter Frampton, gitarr och sång, Simon Kirke, trummor och sång, och Mark Rivera, saxofon.

Ringo & His 5th All Starr Band
1999 (12 Februari–29 mars)
I bandet: Gary Brooker, keyboards och sång, Jack Bruce, bas och sång, Timmy Cappello, saxofon, keyboards, gitarr och sång, Simon Kirke, trummor, och Todd Rundgren, gitarr och sång.

Ringo & His 6th All Starr Band
2000 (12 maj-1 juli 2000)
I bandet: Jack Bruce, bas och sång, Eric Carmen, keyboards, gitarr och sång, Dave Edmunds, gitarr och sång, Simon Kirke, trummor, och Mark Rivera, saxofon

Ringo & His New All-Starr Band
(King Biscuit Flour Hour Records 88003-2)

Turnerade 12 maj-1 juli 2001
Release: 6 augusti 2002

• Ringo Starr - drums, vocals
• Roger Hodgson - guitar, keyboards, vocals
• Ian Hunter - guitar, keyboards, vocals
• Howard Jones - keyboards, guitar, vocals
• Greg Lake - bass, vocals
• Sheila E. - drums, vocals
• Mark Rivera - saxophone

1. "Photograph" (Richard Starkey/George Harrison)
2. "Act Naturally" (Voni Morrison/Johnny Russell)
3. "Logical Song" (Rick Davies/Roger Hodgson)
4. "No One Is To Blame" (Howard Jones)
5. "Yellow Submarine" (John Lennon/Paul McCartney)
6. "Give a Little Bit" (Rick Davies/Roger Hodgson)
7. "You're Sixteen" (Richard Sherman/Bob Sherman)
8. "The No-No Song" (Hoyt Axton/David Jackson)
9. "Back Off Boogaloo" (Richard Starkey)
10. "Glamorous Life" (Prince)
11. "I Wanna Be Your Man" (John Lennon/Paul McCartney)
12. "Lucky Man" (Greg Lake)
13. "Take The Long Way Home" (Rick Davies/Roger Hodgson)
14. "All The Young Dudes" (David Bowie)
15. "Don't Go Where The Road Don't Go" (Richard Starkey/Johnny Warman/Gary Grainger)
16. "With a Little Help from My Friends" (John Lennon/Paul McCartney)

Ringo Starr & his All Starr:
Extended versions
(BMG 75517465252)

Turnerade 12 maj-1 juli 2001
Release: 1 juni 2003

1. "Yellow Submarine" (Lennon-McCartney)
2. "Karn Evil 9" (Emerson, Lake, Palmer)
3. "It Don't Come Easy" (Starkey)
4. "I Still Love Rock N' Roll" (Starkey/Hunter) .
5. "Act Naturally" (Morrison, Russell)
6. "Photograph" (Starkey/Harrison)
7. "Love Bizarre" (Escovedo)
8. With a Little Help from My Friends (Lennon-McCartney)
9. Everlasting Love (Jones)
10. "Glamorous Life" (Prince)

Ringo Starr & his All-Starr Band:
Tour 2003
(Koch 9549)

Turnerade 24 juli-7 september 2003
Release 23 mars 2004

• Ringo Starr - drums, vocals
• Colin Hay - guitar, vocals
• Paul Carrack - keyboards, vocals
• John Waite - bass, vocals
• Sheila E. - drums, vocals
• Mark Rivera - saxophone

1. "It Don't Come Easy" (Richard Starkey)
2. "Honey Don't" (Carl Perkins)
3. "Memphis In Your Mind" (Richard Starkey/Mark Hudson/Gary Burr/Steve Dudas/Dean Grakal)
4. "How Long?" (Paul Carrack)
5. "Down Under" (Ron Strykert/Colin Hay)
6. "When I See You Smile" (Diane Warren)
7. "A Love Bizarre" (Pete Escovedo)
8. "Boys" (Luther Dixon/Wes Farrell)
9. "Don't Pass Me By" (Richard Starkey)
10. "Yellow Submarine" (John Lennon/Paul McCartney)
11. "The Living Years" (Mike Rutherford/B.A. Robertson)
12. "Missing You" (John Waite/Mark Leonard/Charles Sandford)
13. "The Glamorous Life" (Prince)
14. "I Wanna Be Your Man" (John Lennon/Paul McCartney)
15. "Who Can It Be Now" (Colin Hay)
16. "With A Little Help From My Friends" (John Lennon/Paul McCartney)

Ringo Starr & His All Starr Band:
Live 2006
(Koch KOC-CD-4542)

Turnerade 14 juni-20 juli 2006
Release: 7 juli 2008

• Ringo Starr - drums, vocals
• Billy Squier - guitar, vocals
• Richard Marx - guitar, keyboards, vocals
• Edgar Winter - keyboards, saxophone, vocals
• Rod Argent - keyboards, vocals
• Hamish Stuart - bass, vocals
• Sheila E. - drums, vocals
• Graham Russell - guitar,vocals

1. "Introduction" ("With A Little Help From My Friends" (Lennon/McCartney)/"It Don't Come Easy" (Richard Starkey))
2. "What Goes On" (Lennon/McCartney/Starkey)
3. "Honey Don't" (Carl Perkins)
4. "Everybody Wants You" (Billy Squier)
5. "Free Ride" (Daniel Earl Hartman)
6. "A Love Bizarre" (Prince/Sheila Escovedo)
7. "Don't Mean Nothing" (Richard Marx/Bruce Gaitsch)
8. "She's Not There" (Rod Argent)
9. "Yellow Submarine" (Lennon/McCartney)
10. "Frankenstein" (Edgar Winter)
11. "Photograph" (Richard Starkey/George Harrison)
12. "Should've Known Better" (Richard Marx)
13. "The Glamorous Life" (Sheila Escovedo)
14. "I Wanna Be Your Man" (Lennon/McCartney)
15. "Rock Me Tonite" (Billy Squier)
16. "Hold Your Head Up" (Rod Argent/Chris White)
17. "Act Naturally" (Johnny Russell/Voni Morrison)
18. "With a Little Help From My Friends" (Lennon/McCartney)

/ Håkan
10 år (90)
Beatles (63)
Blogg (522)
Feber (5)
Filmklipp (131)
Jul (80)
Konserter (243)
Krönikor (173)
Larm (20)
Listor (57)
Maxi12" (35)
Minns (172)
Örebro (96)
Pubrock (13)
Stiff (49)

<< Februari 2009 >>
Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28  

Peter 2/07: Nja, Honeycombs hade ju en hit till: That´s the way som jag tror hamnade på Ti...

Mikael Johansson 27/06: Var där i konserthuset 1977, 16 år gammal. Visste inte riktigt vad som väntad...

Kjell J 16/06: Kolla gärna in denna ytterst förträffliga Youtube-kanal:@YesterdaysPapers (ti...

Valbobo 10/06: 1970 spelade faktiskt Cilla Black in en cover på Olles Det gåtfulla folket. Ko...

Andreas Lundell 19/05: Svensk pappa och irländsk mamma kan man väl klämma in....

bridgeman 16/05: Hej, kollade på youtube klipp från konserten i Örebro med Cocteau Twins. Låt...

Peter 9/05: Setlistet stämmer inte. Varken Quarter to Three, Twist and shout eller, Oh Carr...

Kjell Jonasson 8/05: Litet lyssnartips: https://sverigesradio.se/avsnitt/the-lemon-twigs-alskar-sven...

Bengt Gustafsson 1/04: Hej Hunter/Wagner var med Lou under slutet av 1973. Men under den korta tiden t...

Jarmo Tapani Anttila 25/03: Har försökt hitta denna skiva i Sverige men ej lyckats. Var fick du tag på de...

Jag är född 1952. Skrev min första recension i januari 1970. Har medverkat regelbundet i Nerikes Allehanda i över 45 år med recensioner, krönikor, artiklar och intervjuer. I nästan samtliga fall har det handlat om musik och ur mitt långa liv som skribent har jag hämtat många anekdoter som kommer förekomma här. Med popmusikens historia som grund berättar jag också om egna erfarenheter under den långa resan. Från 50-talet till idag. Plus utförliga recensioner av både konserter, skivor, dvd och böcker. Vill du/ni få er senaste skiva recenserad? Mejla mig, så får ni adress. Håkans Pop hade premiär 22 augusti 2007 och har sedan fyllts på med både nyskrivna artiklar och arkivmaterial från 1971 och framåt. E-posta mig.