Blogginlägg

”Ringo Starr's Big Birthday Show”

Postad: 2020-07-09 12:36
Kategori: Blogg

”Ringo Starr's Big Birthday Show”
RINGO STARR/JOE WALSH/SHEILA E/SHERYL CROW/BEN HARPER & DAVE GROHL/GARY CLARK JR/PAUL McCARTNEY
Ringos kontor, Los Angeles 7 juli 2020
Konsertlängd: 64 min


I TISDAGS, PÅ KVÄLLEN I USA OCH NATTEN till onsdag i Europa, firade Ringo Starr sin 80-årsdag. En pigg och av ålder väldigt oförstörd gammal Beatles-medlem bjöd på ett evenemang som de senaste 12 åren traditionsenligt har hållits i och utanför den legendariska Capitol-byggnaden i Los Angeles. I år blev det av kända skäl ett digitalt firande med många gästartister på nätet och filmade inslag. Jag såg evenemanget ett dygn senare, trevligt och mysigt men kanske inte så exklusivt som jag hade förväntat mig.
   Ringo presenterade programmet bakom sina trummor och påannonserade musikinslagen, födelsedagshälsningarna, sponsorer och mer seriösa sekvenser om Corona och Black Lives Matter med samma friska och pigga attityd.
   En mängd artister bjöd på filmade födelsedagshälsningar, från bästa kompisen Joe Walsh, till namn som Bettye Lavette, David Lynch, Bob Geldof, Nils Lofgren, fotografen Henry Diltz, producenten Giles Martin, Edgar Winter, Olivia Harrison och Mick Fleetwood.
   Vi fick också mycket passande ett inslag ur filmen ”Eight days a week” med en tillbakablick när Beatles kom till det hårt segregerade USA 1964.
   Men det var naturligtvis musiken som spelade huvudroll i det här programmet med videon till Ringos senaste låt ”Give more love” som höjdpunkt. Här fick Ringo hjälp med sången av Peter Frampton, Steve Earle, Willie Nelson, Jackson Browne och Elvis Costello.
   Några låtar var hämtade från Ringos turné förra året med sin senaste upplaga av All-Starr Band som innehöll bland annat Steve Lukather, Hamish Stuart och Gregg Rolie plus gästartister. ”It don't come easy” är fortfarande en av Ringos bästa låtar. Ett medley på ”With a little help from my friends” och ”Give peace a chance”, som avslutade konserterna 2019, med tillfälliga gästerna Joe Walsh, Nils Lofgren och Jim Keltner tillhörde också höjdpunkterna.
   Ni ser listan på de musikaliska programpunkterna nedan. Från Sheila E:s funkiga version av ”Come together” via Sheryl Crows underbart känsliga tolkning av ”All you need is love”, på cello, ukulele och dragspel, Joe Walshs slidegitarrkryddade ”Boys”, Ben Harpers ”I'm down and out” (som jag gissar att den heter...), med Dave Grohl på trummor, Gary Clark Jr:s livebluesiga variant på ”Come together” till finalen med Paul McCartney.
   Jag hade sett fram mot McCartneys medverkan och trodde nog på en mer personlig hälsning från den före detta Beatles-kamraten än ett inslag från senaste turnén där Ringo gästade på trummor. Ok, energin i framförandet var det inget fel på, tre gitarrer på högsta volym och en ungdomlig Paul skrek fram ”Helter skelter”, men jag hade nog väntat mig en nyinspelad exklusiv hälsning från Pauls hem på Cavendish Avenue i St John's Wood i London, det ”lilla lantstället” i Peasmarsh eller från MPL-kontoret på Soho Square i centrala London.

RINGO STARR & HIS ALL STARR BAND: It don't come easy
SHEILA E: Come together/All you need is love
SHERYL CROW: All you need is love
JOE WALSH: Boys
RINGO STARR: Photograph (live plus en kavalkad av bilder)
BEN HARPER/DAVE GROHL: I'm down and out
RINGO STARR: Give more love (video)
GARY CLARK JR: Come together (live)
RINGO STARR & HIS ALL STARR BAND: With a little help from my friends/Give peace a chance
PAUL McCARTNEY: Helter skelter

/ Håkan
10 år (90)
Beatles (63)
Blogg (522)
Feber (5)
Filmklipp (131)
Jul (80)
Konserter (243)
Krönikor (173)
Larm (20)
Listor (57)
Maxi12" (35)
Minns (172)
Örebro (96)
Pubrock (13)
Stiff (49)

<< Juli 2020 >>
Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Peter 2/07: Nja, Honeycombs hade ju en hit till: That´s the way som jag tror hamnade på Ti...

Mikael Johansson 27/06: Var där i konserthuset 1977, 16 år gammal. Visste inte riktigt vad som väntad...

Kjell J 16/06: Kolla gärna in denna ytterst förträffliga Youtube-kanal:@YesterdaysPapers (ti...

Valbobo 10/06: 1970 spelade faktiskt Cilla Black in en cover på Olles Det gåtfulla folket. Ko...

Andreas Lundell 19/05: Svensk pappa och irländsk mamma kan man väl klämma in....

bridgeman 16/05: Hej, kollade på youtube klipp från konserten i Örebro med Cocteau Twins. Låt...

Peter 9/05: Setlistet stämmer inte. Varken Quarter to Three, Twist and shout eller, Oh Carr...

Kjell Jonasson 8/05: Litet lyssnartips: https://sverigesradio.se/avsnitt/the-lemon-twigs-alskar-sven...

Bengt Gustafsson 1/04: Hej Hunter/Wagner var med Lou under slutet av 1973. Men under den korta tiden t...

Jarmo Tapani Anttila 25/03: Har försökt hitta denna skiva i Sverige men ej lyckats. Var fick du tag på de...

Jag är född 1952. Skrev min första recension i januari 1970. Har medverkat regelbundet i Nerikes Allehanda i över 45 år med recensioner, krönikor, artiklar och intervjuer. I nästan samtliga fall har det handlat om musik och ur mitt långa liv som skribent har jag hämtat många anekdoter som kommer förekomma här. Med popmusikens historia som grund berättar jag också om egna erfarenheter under den långa resan. Från 50-talet till idag. Plus utförliga recensioner av både konserter, skivor, dvd och böcker. Vill du/ni få er senaste skiva recenserad? Mejla mig, så får ni adress. Håkans Pop hade premiär 22 augusti 2007 och har sedan fyllts på med både nyskrivna artiklar och arkivmaterial från 1971 och framåt. E-posta mig.