Blogginlägg från 2019-10-18

Covers: Da Management

Postad: 2019-10-18 07:50
Kategori: Cover-skivor

DA MANAGEMENT: Still managing (Da Management, 2019)

BOKSTAVLIGEN SOM ETT BREV PÅ POSTEN (från John Bobin) landar Southend-kvintetten Da Managements nya album i min cd-spelare. Det här är ett garvat gäng musiker med stor rutin i ett otal olika band från just Southend och området runt. Basisten John Bobin och steelgitarristen Vic Collins är väl de mest namnkunniga musikerna från sina uppdrag i Mickey Jupps Legend respektive Kursaal Flyers.
   Men övriga sångare och musiker i bandet har en mångsidig bakgrund i den lokala musikhistorien. Sångaren och munspelaren Billy B spelade i The Alvin Jones Band och på 60-talet i The Wise Men. Sångaren och gitarristen Chris Stock i bland annat The Avengers och The Crew Of Three. Och trummisen Jerry Nathan var med i Beyond Redemption och Shades Of Grey.
   Da Management är dock ingen lekplats för riktigt kreativa idéer och flitiga låtskrivare. Gruppen är ju till stor del ett coverband som bildats för att roa och underhålla och deras andra album är mer välgjord än jag i min fantasi trodde var möjligt. Innehållet är covers från många olika håll, där det visserligen kan vara svårt att upptäcka någon röd tråd, men det är osedvanligt snyggt och proffsigt inspelat (i en studio med namnet ”No Recording Studio”...) utan att ambitionen räckt till för att vässa materialet med några spännande nytolkningar.
   Ok, ibland känns coverlåtarna lite väl förutsägbara och fantasilösa och tämligen förbrukade i coversammanhang. Första låten ”I knew the bride (when she used to rock and roll)” kan knappast utmana Dave Edmunds original på skiva eller Rockpiles version live men Vic Collins pedal steel dekorerar fint. ”Rockin' Robin” är en tämligen utsliten rock'n'roll-låt och Bee Gees ”To love somebody” har man väl genom åren hört några gånger för ofta. Urtypen av pubrock eller ska vi kanske till och med döpa genren till gubbrock med tanke på medlemmarnas ålder.
   Da Management har tre sångare som växlar plats vid mikrofonen som gör att variationen på albumet trots allt blir ganska positiv. Och tillsammans med bandets ofta tajta rock'n'roll-sväng blir ”Still managing” en genomgående underhållande platta. Men allra bäst är skivans lite lugnare stunder, ”Blue bayou” och ”Don't let the sun catch you crying”, där Da Management nästan tangerar Nick Lowes balladhöjdpunkter på senare år.
   Da Management är som sagt huvudsakligen ett coverband men deras senaste album avslutas med två originallåtar, ”Silly Billy” och ”Midnight train”, som jag efter lite detektivarbete har förstått är skrivna av bandets Billy B under sitt riktiga namn Eric Boulter. Munspelsdoftande poprock som smälter in fint i det övriga covermaterialet.
   Den tecknade gubben med gitarr (se vänster) som har blivit Da Managements kännetecken är skapad av Paul Shuttleworth, en gång spektakulär sångare i Kursaal Flyers och numera i The Ugly Guys.


I knew the bride (when she used to rock and roll) (Nick Lowe)
1977. Från albumet ”Get it” med Dave Edmunds.
On the beach (Bruce Welch/Hank B Marvin/Cliff Richard)
1964. Singel med Cliff Richard & the Shadows.
Love will keep us alive (Jim Capaldi/Paul Carrack/Vale)
1994. Från albumet ”Hell freezes over” med Eagles.
When will I be loved? (Phil Everly)
1960. Singel med Everly Brothers, då utan frågetecken.
Blue bayou (Roy Orbison/Joe Melson)
1963. Singel med Roy Orbison.
Rockin' Robin (Jimmie Thomas)
1958. Singel (”Rock-in Robin”) med Bobby Day. Skriven av Leon René under pseudonym.
Don't let the sun catch you crying (Gerry Marsden)
1964. Singel med Louise Cordet. Ursprunglig credit: Gerry Marsden/Les Chadwick/Les Maguire.
To love somebody (Barry Gibb/Robin Gibb)
1967. Singel med Bee Gees.
Silly Billy (Eric Boulter)
2019. Original.
Midnight train (Eric Boulter)
2019. Original.

/ Håkan
10 år (90)
Beatles (62)
Blogg (517)
Feber (5)
Filmklipp (131)
Jul (80)
Konserter (242)
Krönikor (173)
Larm (20)
Listor (57)
Maxi12" (35)
Minns (168)
Örebro (96)
Pubrock (13)
Stiff (49)

<< Oktober 2019 >>
Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Bengt Gustafsson 1/04: Hej Hunter/Wagner var med Lou under slutet av 1973. Men under den korta tiden t...

Jarmo Tapani Anttila 25/03: Har försökt hitta denna skiva i Sverige men ej lyckats. Var fick du tag på de...

Kjell J 7/03: https://americana-uk.com/jesper-lindell-before-the-sun Här kan du "compare not...

Magnus Andersson 12/02: Hej Håkan, Tack för din spännande "best of 1973/74" lista! (Jag tror att Br...

Bengt Gustafsson 1/02: Iechyd da is the Welsh word for cheers, meaning good health. It is used when yo...

Johan S 15/01: Fantastiskt album! Allt knyts ihop under dessa år, Faces, Stewart och Stones. ...

Lena 14/01: Tack Håkan, för fina recensioner. ...

Björn 27/12: Hallå Håkan! Likt en vilsen orienterar utan karta och kompass lyser du upp min...

Johan S 19/12: Kan bara hålla med. En av pubrockens juveler!...

Björn 2/12: Som vanligt har redaktören skrivit initierat och med stort hjärta. En liten an...

Jag är född 1952. Skrev min första recension i januari 1970. Har medverkat regelbundet i Nerikes Allehanda i över 45 år med recensioner, krönikor, artiklar och intervjuer. I nästan samtliga fall har det handlat om musik och ur mitt långa liv som skribent har jag hämtat många anekdoter som kommer förekomma här. Med popmusikens historia som grund berättar jag också om egna erfarenheter under den långa resan. Från 50-talet till idag. Plus utförliga recensioner av både konserter, skivor, dvd och böcker. Vill du/ni få er senaste skiva recenserad? Mejla mig, så får ni adress. Håkans Pop hade premiär 22 augusti 2007 och har sedan fyllts på med både nyskrivna artiklar och arkivmaterial från 1971 och framåt. E-posta mig.