Blogginlägg från 2021-01-04

Välkommen till 2021 - ett mer optimistiskt år!

Postad: 2021-01-04 12:00
Kategori: BloggETT PASSERAT ÅRSSKIFTE BETYDER ALLTID att det finns tid för eftertankar och kontemplation för att kunna gå vidare och försöka se framtiden an med något mer positiva och optimistiska ögon än det obarmhärtigt trista år vi har lämnat bakom oss. Låt 2021 bli en lockande livsbejakande framtidsutsikt och låt Håkans Pop navigera fram mellan musikhistoriens alla ytterligheter och presentera musikaliska tips från både igår och idag.

HÄR PÅ HÅKANS POP LADDAR vi för ett nytt spännande år för 14:e gången(!). Det som i augusti 2007 skulle bli starten på ett litet sidoprojekt till mitt liv som recensent på Nerkes Allehanda har växt till en stor och mäktig huvudroll i mitt liv som pensionär. Med ett oavbrutet djupdykande i gamla minnen och ett ständigt bläddrande i hyllorna med vinylskivor hittar jag hela tiden nya infallsvinklar till allt som har med musikunderhållning att göra.

”DET FINNS ALLTID ANLEDNING att titta tillbaka för att kunna se framåt” har länge varit min drivkraft. Att gräva lite djupare i musikens rötter och att påminnas om historien för att kunna analysera nuläget. Tycker ni det är viktigt ska ni fortsätta att läsa Håkans Pop som inte kommer att lägga sig på rygg eller dra sig tillbaka fast de fysiska konserterna verkar dröja.

2021 KOMMER ATT BLI ETT SPÄNNANDE år på Håkans Pop med många nya projekt i görningen. Med start på måndag 11 januari kommer våren ägnas åt avslutningen på serien om de bästa Livealbum-favoriterna, det finns 19 spännande album kvar att presentera på den listan fram till maj. På onsdagarna kommer jag fortsätta skriva om coverskivorna, där artister och grupper helhjärtat fyller sina album med coverlåtar. Men jag kommer också att ägna några onsdagar under våren till ett antal intressanta tributeskivor som hyllar artister och låtskrivare. Och på fredagar letar jag vidare bland alla min krönikor som skrevs under de intensivt händelserika decennierna 80- och 90-talet.

REDAN NU FILAS DET DESSUTOM på planer vad som kommer fylla sidorna på Håkans Pop i sommar och till hösten. Redan i maj, direkt efter Livealbum-listans final, kommer det bli ett lokalt fokus på Håkans Pop. Då kommer jag fånga alla tusentals konserter jag har upplevt i Örebro från en annorlunda vinkel. Med utgångspunkt i alla spelställen där jag har sett och hört konserter genom åren, och det är (tro det eller ej) långt över hundra olika platser, och presentera adresser, namn på större och mindre lokaler och restauranger som har ändrat namn och profil under åren. Det här projektet skulle först bli ett lättsamt sommarnöje men det har växt över mina inledningsvis anspråkslösa förhoppningar och kommer förmodligen spilla över till hösten.

I HÖST, I AUGUSTI, DRAR JAG IGÅNG den största och mest omfattande listan på skivor som har existerat under alla Håkans Pop-säsonger. Ett projekt som kommer fylla hela veckans utrymme och bli i en så kallad slutgiltig genomgång av populärmusikens historia. Naturligtvis fylld med både anspråkslöst och seriöst innehåll som blir en utmaning att både sätta samman och förhoppningsvis att läsa.

DET HÄR SENASTE FYLLER MINA DAGAR (och nätter) just nu med funderingar, rangordningar och tankar som först ska passera kristallkulans magiska värld och sedan resultera i något spännande till hösten.

Välkommen till 2021 och ännu ett (och bättre) år med Håkans Pop!/ Håkan
10 år (90)
Beatles (62)
Blogg (515)
Feber (5)
Filmklipp (131)
Jul (80)
Konserter (242)
Krönikor (173)
Larm (20)
Listor (57)
Maxi12" (35)
Minns (168)
Örebro (96)
Pubrock (13)
Stiff (49)

<< Januari 2021 >>
Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Magnus Andersson 12/02: Hej Håkan, Tack för din spännande "best of 1973/74" lista! (Jag tror att Br...

Bengt Gustafsson 1/02: Iechyd da is the Welsh word for cheers, meaning good health. It is used when yo...

Johan S 15/01: Fantastiskt album! Allt knyts ihop under dessa år, Faces, Stewart och Stones. ...

Lena 14/01: Tack Håkan, för fina recensioner. ...

Björn 27/12: Hallå Håkan! Likt en vilsen orienterar utan karta och kompass lyser du upp min...

Johan S 19/12: Kan bara hålla med. En av pubrockens juveler!...

Björn 2/12: Som vanligt har redaktören skrivit initierat och med stort hjärta. En liten an...

Johan S 25/11: En riktigt gammal favorit!...

Björn 21/11: Hej Håkan! Som jag läser det har du inte blandat ihop något. "Geordie-sånga...

Peter 17/11: Haha, keep up the good work!...

Jag är född 1952. Skrev min första recension i januari 1970. Har medverkat regelbundet i Nerikes Allehanda i över 45 år med recensioner, krönikor, artiklar och intervjuer. I nästan samtliga fall har det handlat om musik och ur mitt långa liv som skribent har jag hämtat många anekdoter som kommer förekomma här. Med popmusikens historia som grund berättar jag också om egna erfarenheter under den långa resan. Från 50-talet till idag. Plus utförliga recensioner av både konserter, skivor, dvd och böcker. Vill du/ni få er senaste skiva recenserad? Mejla mig, så får ni adress. Håkans Pop hade premiär 22 augusti 2007 och har sedan fyllts på med både nyskrivna artiklar och arkivmaterial från 1971 och framåt. E-posta mig.